Skip to content
Skip to content

Salie

Salvia uliginosa

Salvia uliginosa bloeit met een unieke tint azuurblauw, op een moment in het jaar dat er weinig andere blauwe bloeiers zijn. Samen met zijn riante hoogte is het een echte feestmaker in de tuin.

Fraaie verhalen

Toepassingen

Herkomst
Argentinië, Brazilie en Uruguay

Welke insecten trekt de plant aan?
Bijen en andere insecten

Algemeen
In een normale winter is deze plant winterhard. Bij vorst of sneeuw is het aan te raden hem te beschermen met een mulchlaag. Door de grote hoogte kan de plant wel wat steun gebruiken. Door de forse grootte met name geschikt voor grotere borders in de tuin op het zuiden. Ook geschikt als solitair.

Standplaats
Zonnige, warme plek, niet al te vochtig en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Vooral in de winter voorkeur voor een droge plek. Eenmaal goed geworteld kan deze salvia korte perioden van droogte doorstaan.

Hoogte
160-180 cm

Bloeitijd
Juli-november

Bloeiwijze
De helderblauwe bloemen staan in kransen aan sterk vertakte, sierlijk zwiepende stengels. De horizontale onderlip van de bloemkroon heeft opvallend witte vlekken waarmee bestuivende insecten gelokt worden.

Kleur
Azuurblauw

Hoe te vermeerderen
Salvia uliginosa breidt zich uit via ondergrondse wortelstokken. Hij is gemakkelijk te vermeerderen door delen of via de wortelstokken.

Zaadjes in zadenbieb?
Van deze plant kunnen we geen zaden oogsten. Ze zijn dan ook niet opgenomen in de zadenbibliotheek in Zinder.

Weetjes
Bij kneuzing van het blad ruik je een mintgeur.